Menu Sluiten

online biomeiler infodag 6 februari 2021

Conference talks

Zaterdag 6 februari 2021 10:00 – 14:00 uur

Zelf een biomeiler bouwen? Op zoek naar ontwerpen, technische installatietekeningen, materiaallijsten of andere informatie over biomeilers?

Met veel plezier nodigen we u uit voor de Nederlandse Biomeiler Informatiedag die we dit voorjaar online organiseren.

Deze publieke Biomeiler Informatiedag is bedoeld voor alle Nederlandstalige mensen die plannen hebben om zelf een biomeiler te bouwen in het najaar van 2021. De dag zal beginnen met een aantal lezingen over de basisbegrippen van thermocomposteren en biomeilers. We gaan door met concrete voorbeelden van de bouwmethoden voor verschillende typen biomeilers. Na een korte pauze zullen we ingaan op ontwerp en esthetiek van een biomeiler en wat de mogelijkheden zijn van verschillende formaten. We zullen toelichten hoe de acceptatie van een biomeiler in de omgeving geregeld kan worden en de juridische aspecten van regelgeving rond compostering uitleggen. Daarna gaan we in op de verwerking van diverse organische reststromen (zoals mest, gras en fecaliën) en we sluiten af met een uitleg van de installatietechniek en technische systemen voor warmteoverdracht i.c.m. een biomeiler.

Na deelname aan deze infodag is het ook mogelijk om in een persoonlijke vervolgbijeenkomst onder leiding van Nederlandse professionals concrete plannen en ontwerpen te maken voor de biomeiler projecten van de deelnemers aan de Biomeiler Informatiedag.

De informatiedag is dé jaarlijkse gelegenheid om het bouwen van een biomeiler te concretiseren en tips te ontvangen die de slaagkans van uw projects significant verhogen.

Bij de infodag kun je diverse experts en andere geïnteresseerden ontmoeten met ervaring in thermocomposteren en biomeiler bouw.

Programma:

 • 10:00 online inloop en kennismaking
 • 10:15 start programma en basisbegrippen
 • 11:00 basis instructie over de bouw
 • 11:30 vragen verzamelen en clusteren
 • 11:45 pauze
 • 12:00 ontwerp en esthetiek, formaten
 • 12:30 acceptatie en juridische kant NL, verwerking van reststromen
 • 13:00 warmteopbrengst en installatietechniek
 • 13:45 rondvraag en voorzet voor concrete plannen
 • 14:00 dankwoord en afsluiting

Om deel te nemen:

 1. Schrijf je in met naam en telefoonnummer per mail naar info@biomeiler.nl
 2. Maak het inschrijfgeld van € 35,- over naar rekeningnummer NL57 TRIO 0212 4628 65 t.n.v. Stichting Biomeiler o.v.v. jouw naam.
 3. Je ontvangt van ons een bevestiging per mail na het voldoen van het inschrijfgeld. Geef het aan als je een factuur wil ontvangen voor je administratie.

  De dag van te voren ontvang je per mail een link voor Google Meet videobellen om deel te nemen. Je hoeft daarvoor niets te installeren.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties, mail ons op info@biomeiler.nl

We hopen je snel te spreken en te zien in februari!