Menu Sluiten

Wie zijn wij?

stichting Biomeiler

moorhexe, biomeiler, warmte uit compost, duitsland, hotel, verwarming
Biomeiler Hotel Moorhexe (september 2014, Duitsland)

Stichting Biomeiler is een kennisbank, ketenregisseur en productontwikkelaar. Wij beheren open source kennis & ervaringen. Onder andere door systematische monitoring. Dit doen we samen met ervaringsdeskundigen en wetenschappers in binnen- en buitenland.

Op basis hiervan geven wij advies en begeleiding, en ontwikkelen we plug & play onderdelen. De biomeiler is een integraal concept. Het levert warmte en hoge kwaliteit compost! Welke bijdraagt aan een gezonde, vruchtbare en watervasthoudende bodem. Reststromen worden verwerkt en de natuurlijk kringloop gesloten.

Er wordt zo positief bijgedragen aan verschillende maatschappelijke opgaven, namelijk: de landbouw transitie; het vasthouden van water en stimuleren van biodiversiteit; en met dezelfde hoeveelheid biomassa wordt de bijdrage aan de klimaatopgave, tot wel 2 maal zo groot! Door koolstofopslag in de bodem met de compost en de warmteopbrengst.

Stichting Biomeiler zet onderzoekstrajecten op voor het realiseren van steeds meer, betere en functionelere biomeilers. Onderzoekstrajecten zijn in samenwerking met universiteiten en hogescholen, maar ook met professionelen en bedrijven.

We zijn steeds op zoek naar subsidies en fondsen voor het ontwikkelen van producten en het uitbouwen van onze kennisbank. Daarnaast werken we graag samen met vakmensen en professionals om samen te pionieren in thermocompostering.

Stichting Biomeiler heeft een bestuur van vier personen en werkt samen met een groeiende groep adviseurs. Kijk voor meer informatie op de contact pagina.

Stichting Biomeiler werkt internationaal nauw samen met de Duitse biomeiler deskundigen en andere Europese partners:

In Nederland werken we verder samen met o.a.:

In België werken we samen met o.a.:

De eerste biomeiler van stichting Biomeiler Nederland

In oktober 2014 bouwde Stichting Biomeiler zijn eerste biomeiler in het Duitse dorpje, Stünzel. Een korte ‘making of’ video is hier te zien:  https://vimeo.com/117902306  ook in het Engels op youtube.

Achtergrond informatie over dit project lees je op de blog van onze adviseur, Frank Scholtens.

Realisaties in Nederland en omstreken

Sinds 2015 realiseren we biomeilers in zowel binnen- als buitenland. De opgedane ervaringen zijn door ons gedocumenteerd en we bouwen steeds verder op onze ervaringskennis. We verhogen de slaagkans van projecten en pionierden met verschillende bedrijven, particulieren en onderzoekscentra.

We bieden verschillende pakketten aan die jouw project ondersteunen of de volledige uitvoering op zich nemen . Je kan ons steeds contacteren om één van onze gerealiseerde projecten te bezoeken.

Monitoring

Het concept biomeiler is constant in ontwikkeling, wij zijn als stichting continue bezig met verbeteringen. Daarom voeren wij een intensief monitoringsprogramma uit op alle gerealiseerde biomeilers door de stichting. We volgen jouw project dan op in het kader van warmte-opbrengsten en doen ook onderzoek naar de compostkwaliteit. Hierdoor krijgt u beter inzicht in de werking van de biomeiler en kunnen wij adviseren over de instellingen.

Indien je graag zonder onze hulp aan de slag gaat vragen we, een monitoring-traject op te starten.

Contacteer ons via mail info@biomeiler.nl