Menu Sluiten

Komende activiteiten

Twee biomeiler Voedseltuin Rotterdam
Biomeiler Workshop Voedseltuin Rotterdam

We werken met workshops om een echte functionerende biomeiler te realiseren en tegelijk theoretische kennis op te bouwen. Een workshop duurt één dag op de locatie van de te bouwen biomeiler. De workshop dag wordt in samenwerking met stichting Biomeiler Nederland goed voorbereid, zodat de deelnemers op de dag zelf goed bezig kunnen zijn en de opdrachtgever aan het eind van dag een complete biomeiler heeft.

De kosten voor bouwmaterialen, houtsnippers en ander materiaal zijn voor de opdrachtgever. Afhankelijk van de situatie komen daar nog de kosten van de installateur bij om de biomeiler aan te sluiten op bestaande verwarmings- en warm water-installaties. Stichting Biomeiler Nederland heeft een netwerk van monteurs en leveranciers die bekend zijn met de biomeiler en voor een vriendelijke prijs (installatie)materialen leveren.

Deelnemers aan de workshop betalen een vaste bijdrage van €120,- p.p. voor praktijk en theorie, een hand-out met informatie en een gezonde biologische lunch. Van deze bijdrage houden wij stichting Biomeiler Nederland draaiende zodat we ervaringen en kennis kunnen blijven uitwisselen.

Wat houdt een dergelijke workshop in?

Er wordt een lezing gegeven over de geschiedenis, achtergronden en internationale experimenten met biomeilers en we vertonen de film “biomeiler” met praktische toelichting. Alle benodigde machines, materialen en gereedschappen zijn aanwezig en je hoeft niet sterk te zijn om mee te doen. We beginnen met koffie/thee en er wordt gezorgd voor lunch.

09.00 uur          ontvangst

09.15 uur          Introductie, film “biomeiler” en uitleg plus taakverdeling

10.00 uur          begin bouw

12.00 uur          lunch

13.00 uur          vervolg bouw

15.00 uur          lezing over biomeilers internationaal en mogelijkheid tot vraagstelling

16.00 uur          laatste puntjes op de i met aansluitend drankje

In één dag is de biomeiler opgebouwd, na ongeveer een week is ie warm genoeg om gebruikt te worden.

Met een biomeiler produceer je in twee jaar tijd een hoogwaardige houtcompost. Vaak is het bij de bouw al mogelijk in te tekenen om, als de compost straks klaar is, zelf een zak met 40 liter te komen ophalen. Je werkt zo mee aan de productie van natuurlijke voeding voor je eigen planten!

Interesse, maar nu geen tijd?

We houden een lijst bij met geïnteresseerden om deel te nemen aan een workshop.

Je krijgt dan een uitnodiging als er weer een workshop aan komt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven:

Lezingen

Wilt u (nog) geen biomeiler, maar wel meer informatie? We verzorgen ook lezingen op locatie!

Interesse? Neem contact op via info@biomeiler.nl