Menu Sluiten

online biomeiler infodag 4 oktober 2023

Let op! Woensdag 13 september gaat niet door!

Nieuwe datum: woensdag 4 oktober 2023 13:00 – 17:00 uur

Wil je een biomeiler bouwen? Op zoek naar ontwerpen, technische installatietekeningen, materiaallijsten of andere informatie over biomeilers?

Met veel plezier nodigen we u uit voor de Nederlandse Biomeiler Informatiedag die we dit najaar online organiseren.

Deze publieke Biomeiler Informatiedag is bedoeld voor alle Nederlandstalige mensen die plannen hebben om een biomeiler te (laten) bouwen in het najaar van 2023. De middag zal beginnen met een aantal lezingen over de basisbegrippen van thermocomposteren en biomeilers. We gaan door met concrete voorbeelden van de bouwmethoden voor verschillende typen biomeilers. Na een korte pauze zullen we ingaan op wat de mogelijkheden zijn van verschillende formaten en een uitleg van de installatietechniek en technische systemen voor warmteoverdracht i.c.m. een biomeiler. We zullen toelichten hoe de acceptatie van een biomeiler in de omgeving geregeld kan worden en de juridische aspecten van regelgeving rond compostering uitleggen. Daarna gaan we in op de verwerking van diverse organische reststromen (zoals mest, gras en fecaliën) en we sluiten af met ontwerp en esthetiek van een biomeiler.

Na deelname aan deze infodag is het ook mogelijk om in een persoonlijke vervolgbijeenkomst onder leiding van Nederlandse professionals concrete plannen en ontwerpen te maken voor de biomeiler projecten van de deelnemers aan de Biomeiler Informatiedag.

De informatiedag is dé jaarlijkse gelegenheid om het bouwen van een biomeiler te concretiseren en tips te ontvangen die de slaagkans van uw projects significant verhogen.

Bij de infodag kun je diverse experts en andere geïnteresseerden ontmoeten met ervaring in thermocomposteren en biomeiler bouw.

Programma:

 • 12:45 online inloop en kennismaking
 • 13:00 start programma en basisbegrippen
 • 13:30 basis instructie over de bouw
 • 14:00 formaten, warmteopbrengst en installatietechniek
 • 15:00 vragen verzamelen en clusteren
 • 15:15 pauze
 • 15:30 acceptatie en juridische kant NL, verwerking van reststromen
 • 16:30 ontwerp en esthetiek
 • 16:45 rondvraag en voorzet voor concrete plannen
 • 17:00 dankwoord en afsluiting

Stuur voorafgaand aan de informatiedag a.u.b. de volgende gegevens ter documentatie en voorbereiding van de lezingen:

 1. Korte omschrijving van het type en formaat biomeiler dat gepland wordt.
 2. Doel van de biomeiler, waar wordt de warmte én de compost voor gebruikt?
 3. Soorten en hoeveelheden biomassa die beschikbaar is.
 4. Locatie: adres, plattegrond, luchtfoto (teken erop in waar de biomeiler wordt gepland en waar de verwarmingsinstallatie zit), noteer de afstand erbij.
 5. Foto’s: van de locatie, de huidige bebouwing, huidige verwarmingsinstallatie.
 6. Technische gegevens van de huidige verwarmingsinstallatie (denk aan type verwarming, installatie-schema van de leidingen en het systeem, gegevens van pompen en warmtebron, alle details zijn nuttig).

Probeer zo compleet mogelijk te zijn en ruim van te voren de gegevens te sturen, dan kunnen we u bij de infodag het beste helpen en zorgen dat de nodige expertise aanwezig is. Alle gegevens kunt u per mail naar info@biomeiler.nl sturen.

De dag van te voren ontvang je per mail een link voor Google Meet videobellen om deel te nemen. Je hoeft daarvoor niets te installeren.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties, mail ons op info@biomeiler.nl

We hopen je te spreken en te zien in mei!