Menu Sluiten

najaar 2016: infodag 3 september

Warmte uit compost met een biomeiler wordt in Nederland al zo populair dat we de aanvragen bijna niet kunnen bijhouden. Heel goed nieuws, maar het wordt dit najaar waarschijnlijk té druk. We kunnen met ons team van drie mensen slechts een beperkt aantal projecten begeleiden. We willen toch graag iedereen kunnen helpen en van informatie voorzien, daarom de volgende aanpak.

 

Biomeiler informatiedag 2016

 

Op zaterdag 3 september organiseren we een informatiedag voor iedereen die dit najaar een biomeiler wil bouwen. Op één dag kun je alles leren dat je moet weten om een succesvolle biomeiler te bouwen. Daarmee kunnen de meesten zelf aan de slag. We hopen op die manier zoveel mogelijk ‘zelfbouwers’ op weg te helpen.

 

Inschrijven kan met dit formulier:

Inschrijven Biomeiler informatiedag 2016

 

De informatie dag duurt van 11-17 uur en is inclusief lunch. Bij vragen of dieet/allergie wensen, mail naar info@biomeiler.nl

 

Kosten

De info dagen kosten € 70,- per persoon of €35,- voor studenten of zzp’ers die het normale tarief teveel vinden.  In speciale gevallen is het mogelijk alleen een vergoeding van €15,- voor de lunch te betalen. Neem daarvoor contact op.

 

Programma

Tijdens de info dagen helpen we met alle technische vragen, geven een lezing over theoretische achtergronden en we gaan samen om de tafel om een goed ontwerp te maken voor jouw Biomeiler. Neem dus foto’s en/of tekeningen mee van je locatie en huidige verwarminginstallatie.

 

11:00 aankomst en welkom

11:30 film en lezing: theorie achter de biomeiler

13:00 lunch

14:00 praktijkvoorbeelden en hands-on workshop biomeiler ontwerpen

15:30 excursie naar werkende biomeiler in Groningen

17:00 einde

 

We geven uitleg over drie typen ‘standaard’ biomeilers. Ook kun je dan inschrijven voor pakketten met alle installatiematerialen die nodig zijn om zelf een biomeiler te bouwen. Door gezamenlijke inkoop is het goedkoper en weet je zeker dat je niets mist.

 

De bouwpakketten:

  • kleine biomeiler, 2m diameter, leuk voor een douche of als ondersteuning van de verwarming
  • normale biomeiler, 4m diameter, geschikt voor verwarming of warm tapwater in een energiezuinige woning
  • grote biomeiler, 8m diameter, standaard formaat voor verwarming en warm tapwater bij groter gebruik

 

September

Projecten die extra begeleiding of een georganiseerde workshop willen kunnen zich tijdens de info-dagen hiervoor aanmelden. Wij maken dan een selectie van de biomeilers die voor stichting Biomeiler het meest interessant zijn. Deze projecten kunnen we in de maand september intensief begeleiden met ontwerp en advies.

We bieden, zoals gebruikelijk, twee opties aan:

  • € 600,- Begeleiding op afstand; we helpen met het ontwerp, adviseren over de opbouw en helpen met de organisatie van materialen
  • € 1200,- Workshop op locatie; intensieve begeleiding en organisatie van alle benodigheden. Normaliter kun je de kosten terugverdienen met bijdragen van deelnemers aan de workshop.

 

Oktober

In oktober begeleiden we de bouw van maximaal 6 biomeilers, waarvan een aantal met een workshop voor mensen die later zelf aan de slag willen. In oktober zijn we ook bereikbaar voor aanvullende vragen en korte begeleiding van zelfbouwers die de info-dagen hebben bezzelfbouwers

 

November

In november worden in Nederland waarschijnlijk de meeste biomeilers gebouwd. Wie een workshop of de info-dagen heeft bezocht, maar toch tegen problemen aanloopt of vragen heeft, kan eventueel extra begeleiding krijgen.

Wij hopen op deze manier zoveel mogelijk mensen te helpen aan duurzame warmte uit compost voor de komende winter.
Vragen, aanmelden, opmerkingen of ideeën? info@biomeiler.nl

 


 

 

Samengevat, het programma voor najaar 2016:

 

3 september: infodag en inschrijving begeleiding
5 – 30 september: begeleiding van biomeiler projecten
1 en 2 oktober: International Biomeiler (compost heating) Conference (in Duitsland, alleen op uitnodiging)
4 – 28 oktober: workshops en bouw van maximaal 6 biomeilers in Nederland
29 en 30 oktober: workshop bouw biomeiler in Stünzel (Duitsland)
1 – 30 november: mogelijkheid voor extra begeleiding zelfbouwers