Menu Sluiten

12 Januari Biomeiler Workshop Voerendaal (Limburg)

heggen bij Voerendaal

Op 12 januari 2019 bouwen IKL en Natuurrijk Limburg onder leiding van de stichting Biomeiler een biomeiler in Voerendaal. Een biomeiler is een grote composthoop waaruit warmte wordt onttrokken die nuttig wordt gebruikt. Bij deze biomeiler wordt de aftap-warmte gebruikt voor het verwarmen van de woning en het bedrijf van Roosevelt Biomassa. Het maken van een biomeiler sluit aan bij het initiatief van beide organisaties voor het gestructureerd inzamelen en bijeenbrengen van vraag en aanbod van biomassa die vrijkomt bij landschapsbeheer. Beheerders leveren een bijdrage aan de bouw met ruim 10 km heggen- en fruitboomsnoeisel. Snoeihout is namelijk geen afval, maar een prima product waar we energie uit kunnen halen en hoogwaardig compost van kunnen maken.

 Wij nodigen u uit

Wilt u zelf  ervaring opdoen met de bouw van een biomeiler?, Meldt u dan aan voor de -gratis- workshop, en bouw mee op de bouwdag. Het aantal plaatsen hiervoor is beperkt, dus wacht niet te lang!  Aanmelden per email: s.nohlmans@ikl-limburg.nl o.v.v.Workshop Biomeiler bouwen

Het is ook mogelijk om alleen een kijkje te nemen tijdens de bouwdag. Er zijn mensen om uitleg te geven en u kunt diverse presentatiemomenten bijwonen.