Menu Sluiten

The Turbo Biomeiler

Turbomeiler bij Kalverdijkje zwembad
Turbomeiler bij Kalverdijkje zwembad

Professor Cees Buisman verbonden aan de universiteit van Wageningen heeft enige jaren gewerkt aan een gesloten continue biomeiler systeem. Het idee van dit systeem is dat je regelmatig bovenin houtsnippers kan toevoegen en onderin compost kan oogsten.  Tevens produceert de installatie warmte welke geoogst wordt door er lucht doorheen te pompen.

De eerste natuurwarmte proefinstallatie  heeft proefgedraaid bij zwembad Kalverdijkje in Leeuwarden. De proef heeft interessante gegevens opgeleverd maar wordt niet voortgezet wegens het ontbreken van middelen.
Deze continue biomeiler is door Cees Buisman aan ons geschonken en is inmiddels door ons omgedoopt tot zogenaamde “turbomeiler”. Speciaal hiervoor is er nu een aparte organisatie opgezet welke zich gaat bezig houden met de verdere ontwikkeling van de turbomeiler. De unit is nu verhuisd naar Haarlem, waar hij bij Maak Haarlem herplaatst zal worden voor de volgende fase.
Je kunt dit project ook steunen met kennis en middelen, meer informatie vind je op de Turbomeiler site: www.turbomeiler.nl
spandoek turbomeiler
Spandoek turbomeiler